Udtalelse


Dansk krigsdeltagelse driver mennesker på flugt - Nej tak til nye kampfly!

Af Tid til fred/Aktiv mod krig

 De danske politikere nægter at se konsekvenserne af deres krigspolitik i øjnene. De nægter at tage ansvar for dem. Bomber driver mennesker på flugt i millionvis fra de lande, hvor Danmark og EU, USA og NATO har ført krig siden 11. september 2001. Som Afghanistan, Irak,  Libyen, Syrien …

Krigene lægger samfund i ruiner og fremtiden i grus. Krig betyder kaos. Krig er den største menneskeskabte klimakatastrofe. Krig smadrer velfærd.

Enhver løsning starter med fred. Fred og genopbygning af de lande, der er ofre for Danmarks og vores ’allieredes’ krige. Det er en forudsætning at vende strømmen af mennesker, der flygter fra krigenes barbari. Det er en forudsætning for at rette fokus mod sociale fremgange og øget velfærd også i de krigsførende lande.. Danmark skal investere i fred og genopbygning i stedet for nye kampfly og nye krige.

Vi kan ikke bruge EU’s falske løsninger. For EU har ingen løsninger på de problemer, de selv skaber.  EU opruster,  fører krig og udløser  nye flygtningestrømme. EU udplyndrer de lande, folk flygter fra. Det er ingen løsning at forstærke de ydre grænser og sætte politi og militær ind mod folk på flugt.Lige så lidt som det er en løsning bare at lukke de danske grænser.

Derfor skal der også siges Nej ved folkeafstemningen om retsforbeholdet den 3. december. Den nationale selvstændighed her er en forudsætning for frihed til at søge virkelige løsninger med en fredspolitik.   Løkke-regeringen har allerede meddelt, at bliver det et ja, vil ’forsvarsforbeholdet’ være det næste, der ryger. De danske EU-politikere har travlt med at komme med  i de militariserede  ’Europas Forenede Stater’, som den tyske kansler og EU-eliten vil have klar i 2025.

De danske regeringer står for en kurs for mere krig og mere EU. Uanset om det er en V(DF)-regering eller den er ledet af socialdemokrater.  Det betales med nedskæring på nedskæring, med lønnedgang og velfærdsforringelser.

Denne kurs må stoppes. De 30 milliarder, man vil købe nye bombefly for, kunne bruges på velfærd. På at forbedre sundhedsvæsen, ældrepleje, uddannelser, dagpenge,  sociale ydelser osv.

Det er den vej, krigsmodstanderne i Danmark står for. Det er vejen med  fred og fremgang.

Tid til fred/Aktiv mod krig (facebook)

www.tidtilfred.nu


Nej tak til nye kampfly (facebook)


- End -