Åbent brevFølgende åbne brev er sendt til folketingsmedlemmerne fra de partier der vil stemme ja til en ny krig med dansk deltagelse (alle minus Enhedslisten) samt til orientering til de øvrige
Til jer der vil have krig fra os der vil have fred

Nej til krig i Irak og SyrienNej til dansk krigsdeltagelse

Danmark ud af krigskoalitionen


Der er tale om krig
: At Danmark sender 7 F16-fly til Irak er en krigshandling.


Krigen vil eskalere
: Der var først tale om en humanitær indsats, nu sendes krigsfly, næste skridt er ifølge krigens logik soldater på landjorden og militær indgriben i Syrien.


Man fjerner ikke ISIL ved militær indgriben
: ISIL er skabt af vestens mellemøstenpolitik gennem mange, mange år og finansieres bl.a. fra Saudi Arabien.


Det er en ulovlig og folkeretsstridig krig
: Den strider imod FN-erklæringens præambel og artikel 1.  Fred skal skabes med fredelige midler, først når alle andre midler har vist sig forgæves kan man bruge militær.

Dansk krigsdeltagelse varetager ikke hensynet til danskernes fremtidige sikkerhed: Krigen skaber flere terrorister og gør Danmark til mål for fremtidige terrorangreb.


Krigskoalitionen samler USA og deres tætteste allierede og Danmark er en vigtig deltager
: Danmark uddanner "sikkerhedsstyrker" i Afghanistan, og har tidligere uddannet irakisk politi, Danmark skal ifølge forslaget stille med soldater, der skal rådgive og træne irakiske og kurdiske sikkerhedsstyrker, og også Hercules "nødhjælps"-transportflyet indgår som en vigtig del af "missionen".


Med hilsen fra Valby og Sydvest mod krig og Fredsvagtenstøttet af Aldrig mere krig, Fredsministeriet.dk, Budskab fra græsrødderne, Stop Terrorkrigen, STS Intersol og Århus mod Krig og Terror.


- End -