Irak
 

 

Appel til FN fra den belejrede by Falluja

Mens USA fortsætter deres daglige luftangreb og gør klar til stormløb på Falluja har byen sendt en appel til FN’s generalsekretær Kofi Annan om at afværge et frygtet blodbad i byenIrakiske børn klatrer i ruinerne fra et hus i Falluja, der blev ødelagt ved et amerikansk luftangreb natten til den 28. oktober 2004

Deres excellence.

Det er åbenlyst, at de amerikanske styrker begår folkedrab hver eneste dag i Irak. Samtidig med at vi skriver til Deres excellence, begår amerikanerne disse forbrydelser i byen Falluja. De amerikanske kampfly smider deres kraftigste bomber, rammer civile og dræber og sårer i hundredvis af uskyldige mennesker. Samtidig angriber deres kampvogne byen med svært artilleri.

Som De ved, er der ingen militær tilstedeværelse i byen. Fallujas modstandsbevægelse har ikke indledt nogen kamphandlinger i de sidste par uger, fordi forhandlin-gerne mellem byens repræsentanter og regeringen gik godt. Det er i denne atmosfære, at USA’s nye bombardementer fandt sted, på et tidspunkt da Fallujas borgere forberedte sig på fasten i ramadanen. Nu sidder mange af dem fanget i ruinerne af deres ødelagte huse, og ingen kan hjælpe dem, fordi angrebene fortsætter.

Alene natten til den 13. oktober ødelagde amerikanerne 50 huse, mens deres beboere var indeni.

Folkedrab eller lektion?

Er det et folkedrab eller en lektion i amerikansk demokrati? Det er tydeligt, at amerikanerne begår terrorhandlinger mod Fallujas borgere af en eneste grund: vores modstand imod at acceptere besættelsen.

Deres excellence og hele verden ved, at amerikanerne og deres allierede ødelagde vores land under påskud om truslen fra masseødelæggelsesvåbnene.

I dag efter al denne ødelæggelse og drabene på tusindvis af civile indrømmer de, at der ikke blev fundet sådanne våben. Men de har ikke fortalt noget om alle de forbrydelser, de selv har begået. Uheldigvis er der ingen, som siger noget, og man vil ikke engang hædre de dræbte civile irakeres minde med en fordømmelse af, hvad der er sket. Skal amerikanerne betale kompensation, ligesom irakerne blev tvunget til efter Golf-krigen?

Vi ved, at vi lever i en verden, hvor dobbeltmoralen hersker. I Falluja har de skabt sig et nyt diffust mål: Al-Zarqawi. Denne person er et nyt påskud for at retfærdiggøre deres forbrydelser og daglige drab og bombninger af civile. Omtrent et år er gået, siden de fandt på dette nye påskud, og hver gang de ødelægger huse, moskeer, restauranter og dræber børn og kvinder, siger de: »Nu har vi gennemført endnu en succesrig operation imod al-Zarqawi.« De vil aldrig erklære, at de har dræbt ham, for en sådan person findes ikke her. Og det betyder, at drabene på civile og det daglige folkemord vil fortsætte.

Fallujas borgere forsikrer Dem om, at denne person – såfremt han overhovedet lever – ikke befinder sig i Falluja og sandsynligvis slet ikke i Irak. Fallujas borgere har gentagne gange erklæret, at enhver af os, som måtte se al-Zarqawi blandt os, vil dræbe ham. Nu er alle ved at indse, at denne mand kun er en hypotetisk figur skabt af amerikanerne. Samtidig har Fallujas højeste repræsentant – vores stammeleder – ved flere lejligheder taget afstand fra bortførelserne og drabene på civile, og vi har ingen forbindelse til grupper, der begår sådanne umenneskelige handlinger.

Vi appellerer til Dem, Deres excellence, og til alle verdens ledere om at lægge størst muligt pres på den amerikanske regering, for at den skal stoppe sine forbrydelser i Falluja og trække sin hær tilbage fra byen. Vores by var rolig og fredelig, da dens borgere styrede den. Vi var ikke vidne til nogen uro i byen. Den civile administration fungerede udmærket, dens begrænsede ressourcer taget i betragtning. Blot bød vi ikke besættelsesstyrkerne velkomne. Dette er vores ret i henhold til FN-pagten,
international ret og menneskehedens normer. Hvis amerikanerne tror det modsatte, burde de først have trukket sig ud af FN og alle dets organer, før de handlede på en måde, der strider mod den pagt, de selv har underskrevet.

Det er uhyre presserende, at Deres excellence i fællesskab med verdens ledere intervenerer hurtigt for at afværge en ny massakre.

Vi har forsøgt at nå frem til Deres repræsentanter i Irak for at anmode Dem om at være mere aktive i dette spørgsmål, men som De ved, opholder de sig i Den Grønne Zone, hvor vi ikke kan kontakte dem. Vi ønsker, at FN griber ind i situationen i Falluja, så vi kan undgå en ny massakre.

Vi har forsøgt at nå frem til Dem ad forskellige kanaler og ved at bede vore venner om at forelægge Dem dette brev i deres kontor i New York eller Genève i håbet om, at det vil nå dem. Samtidig appellerer vi til Dem om at tilskynde FN’s agenturer i Irak om aktivt at deltage i at beskytte civile og afværge den nye massakre, som amerikanerne og deres marionetregime planlægger snart at iværksætte i Falluja såvel som i mange andre dele af vores land.

Med venlig hilsen
Kassim Abdullsattar al-Jumaily,
leder af Forskningscenteret for Menneskrettigheder og Demokrati på vegne af…
Fallujas borgere
Al-Fallujas Shura-råd
Sammenslutningen Bar
Lærerforeningen
Rådet af Stammeledere
Huset for Fatwa og religiøs lærdom

Dansk oversættelse v. Dagbladet Information
Se artiklen her

- End -