International fredsbevægelse
 

Lørdag den 26. oktober

NATIONAL MARCH TIL WASHINGTON DC

med parallelmanifestation i San Francisco

Bush-administrationen bevæger sig hastigt mod krig. Tiden til at handle mod det er nu. Det amerikanske folk kan stoppe dette vanvid.

Verdensopinionen og næsten hver eneste regering er imod Bush's planlagte aggressionskrig. Men det kræver en folkelig massebevægelse -på gaderne, arbejdspladser, lokalsamfund, universiteter og gymnasier - for at stoppe den kommende krig.

Lørdag den 26. oktober - på årsdagen for underskrivelsen af den såkaldte Patriot Act (den amerikanske 'terrorpakke', overs.) - slutter antikrigs-, faglige- og studenterorganisationer og andre kræfter sig sammen for at udløse en massiv international mobilisering imod en ny krig mod det irakiske folk. Massedemonstrationer og manifestationer vil blive holdt i Washington DC og San Francisco i USA og i mange andre lande.

Mens Bush-administrationen krænker international ret har den systematisk gennemført en splittelses- og undertrykkelseskampagne i USA - indbefattet et totalangreb på borgerrettighederne, Bill of Rights, institutionaliseringen af racediskrimination og overførsel af næsten diktatorsiek magtbeføjelser i den udøvende magts hænder.
Med formuleringen af den såkaldte doktrin om forebyggende krig, forbereder Bush-administrationen at krænke al eksisterende international ret og FNs charter, som forbyder lande at gå i krig med undtagelse af i selvforsvar. 'Forebyggelse' er simpelthen et slagord, som skal retfærdiggøre en udenrigspolitik, baseret på væbnet aggression og militær eventyrpolitik.
Bush, Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz og co. planlægger at sende titusinder af unge GIs afsted for at dræbe og blive dræbt i en ny krig om Den Store Olie. Samtidig overfører Bush-administrationen milliarder af dollars for at nære de militære erobringer - væk fra arbejde, uddannelse, sundhed, børn og boliger.

Den såkaldte debat, som er iværksat af det politiske establishment over for offentligheden, giver en mulighed for alle kræfter, som er imod krigen for at blive en væsentlig faktor i at skabe en ægte modstand mod de amerikanske krigsplaner for Mellemøsten. Den Nationale March i Washington DC den 26. oktober og parallelmanifestation i San Francisco finder sted blot en uge før midtvejsvalgene til Kongressen.
Der vil ikke komme en reel national debat om den planlagte krig mod Irak før folket er på gaderne. Vi kan ikke overlade det til det militære establishment at beslutte, hvornår og hvordan de vil gå i krig og at styre diskussionen. Vi må fortælle Bush og hans bagmænd fra monopolerne og den store olieindustri, at vi ikke vil tillade, at det sker.

Denne krig kan stoppes. Bush, Rumsfeld, Cheney, Wolfowitz og co. kan stoppes. Men det afgørende element må være mobiliseringen af en massiv ny antikrigsbevægelse på gaderne. Vi opfordrer både civile og soldater til at udøve deres politiske ret til at udtrykke sig imod en ulovlig krig. Den 26. oktober vil der være en National March i Washington DC, en Vestkyst-march i San Francisco og protester verden over.

KUN FOLKET KAN STOPPE KRIGEN!
VÆR MED DEN 26. OKTOBER 2002!


Initiativtagere:

A.N.S.W.E.R. Coalition,
Muslim American Society Freedom Foundation,
National Lawyers Guild
Dr. Hans Christof von Sponek, former director of the UN Oil for Food Program Ramsey Clark, former U.S. attorney general
Bishop Thomas Gumbleton, Auxillary Bishop, Catholic Archdiocese of Detroit
Rev. Graylan Hagler, Senior Minister, Plymouth Congregational Church
Dorothy Day Catholic Worker
Muslim Student Association
Partnership for Civil Justice - LDEF
IFCO/Pastors for Peace
Free Palestine Alliance
Mexico Solidarity Network
Nicaragua Network
Korea Truth Commission
International Action Center
Kensington Welfare Rights Union
Middle East Children's Alliance
Bayan USA-International

Se appellen på engelsk her