Fredsbevægelse

 


PÅSKEHARER PÅ JAGT
I KØBENHAVN

Pressemeddelelse d. 7.4.2015

Fotograf: Anna Klode

I går kunne en heldig tog- eller metrorejsende opleve aktionen PERFORMANCE FOR PÅSKE.

Et to-stemmigt kor, der repræsenterede krigsofre fra lande, som Danmark har og er involveret i, indtog i går de københavnske toge.

Med tårer malet på kinderne og hvide liljer i hænderne forsøgte de at gøre opmærksom på Danmarks krigsdeltagelse i Syrien, Irak og Afghanistan.

Anledningen var regeringens snarlige køb af kampfly for 30 milliarder.

Koret stod på et S-tog på Flintholm station mod Hellerup. Her satte de sig blandt de rejsende og sang for at minde dem om de hundrede tusinde civile ofre, der lader livet for at olieselskaber, våbenproducenter og rige landes interesser kan vedligeholdes.

Syngende delte de sedler ud, der opfordrede de rejsende til at stemme imod købet af kampfly. Koret blev dog hurtigt afbrudt, da fire påskeharer stormede ind i kupéen.Slæbende på æg og påskefane, fik de beroligende, men uhyggelige harer bekæmpet koret.

Påskeharerne plæderede for at de rejsende skulle ignorere krigen og overgive sig til påsken og dens mange glæder. De påstod at det var krigens fortjeneste at danskerne stadigt kunne holde påske og opfordrede alle til ikke at beskæftige sig med svære, men nødvendige beslutninger.

Imens delte de chokoladeæg ud til de måbende rejsende.

Herefter drog det store krigskor af sted mod DR Byen hvor de formåede at trænge ind i receptionen. Her delte de flere sedler ud og sang for journalisterne.

Det lykkedes dog ikke koret at få deres budskab igennem før en vagt – i samarbejde med påskeharerne – fik smidt dem ud af bygningen.

Efterfølgende delte påskeharerne påskeæg ud til alle de stakkels journalister, der ikke havde fået fri til at fejre påske.Se videoenPerformance for Paaske

 


Se også

Pressemeddelelse: Foreningen Påskeharer mod fkus på krig

For mere information, kontakt Luna Christensen: 22310139- End -