Fredsbevægelse
 

 

Stop terroren:
Solidariteten med Gaza og palæstinenserne må samle sig

Af Stop Terrorkrigen
26. juli 2014

 

Hilsen til Gaza: Fra fotoeventen FREE GAZA, Fælledparken 24. juli


Siden de israelske bombninger og invasionen af Gaza startede har der været en lang række solidaritetsmanifestationer med det hårdt ramte palæstinensiske folk. På gaderne, i mange  byer, på nettet, og i mange andre sammenhæng.

De har været kendetegnet ved en bred sammensætning og ikke mindst af den aktive deltagelse af tusinder af unge med og uden ’anden etnisk baggrund’.

Overordnet har alle krævet et stop for den israelske terror og sikring af Gazas og palæstinensernes ret til overlevelse.

Den flotte fotoevent i Fælledparken, arrangeret af Mellemfolkeligt Samvirke, hvor over tusinde deltog i at lave en menneskekæde, der dannede ordene Free Gaza  (fotograferet af en venligtsindet drone) understregede i indkaldelsen:

”Vær med til at markere din støtte til Gazas befolkning, vis palæstinenserne, at vi tænker på dem og sig til verdens ledere, at de skal fordømme bombninger af de civile. Vi skal standse de overgreb, der foregår her og nu, men også de 47 års israelsk besættelse og den 8 år lange ulovlige blokade af Gaza."

-  Det er et godt grundlag at samle hele modstanden mod den forfærdelige og grufulde israelske aggression mod Gaza. Det er statsterrorisme mod en hel befolkning, siger Dorte Grenaa, talsperson for Stop Terrorkrigen.

Videoreportage fra Free Gaxa-eventen hos KPnetTV her -
eller klik på billedet


Dorte Grenaa fortsætter:

- Tiden er kommet til at samle de mange forskellige protester i én fælles strøm og med en stor solidaritetsdemonstration, f.eks. i første halvdel af august. Vi må  vise  Israel og dets allierede i USA og EU – og den danske regering og folketinget – at vi kræver seriøs handling nu for at bremse et folkemord, der foregår for øjnene af verden.

- Folkebevægelsen mod EU har krævet en øjeblikkelig annullering af EU's associeringsaftale med Israel. Det er et krav, der bør kunne forene bredt.

Se
Stop EU’s associeringsaftale med Israel


Om samlingen af protesterne og solidariteten siger Dorte Grenaa:

- Vi forestiller os, at der organiseres en stor demonstration, der rækker fra venstreorienterede og kommunister over folkesocialister og socialdemokrater til progressive demokrater og borgerlige imod besættelse og forbrydelser mod international lov. Som samler ateister og ikke- religiøse, kristne, muslimer og jøder, der er imod Israels bombninger, og rækker fra fredsfolk og miljøaktivister til EU-modstandere. Med bred støtte fra fagforeninger, ungdomsorganisationer og andre.

- Det er en sådan manifestation, der er brug for nu.Vi er overbevist om, at der er basis for den. Det viser den store deltagelse i de mange forskellige solidaritetsaktiviteter, konkluderer Dorte.

Der er i øjeblikket forskellige bestræbelser i gang i den retning. De bør  støttes hele vejen rundt.

Et forsøg på at samle støtter af Israels aggression til den demonstration foran Christiansborg den 25. juli endte som en fiasko. Den blev afbrud af politiet og de fåtallige deltagere sluset væk.

Den var arrangeret af Dansk Zionistforbund og provokatørgruppen 'Frit Iran', som havde reklameret med en deltagelse og opbakning, som ikke fandtes, og løb af stablen på falske præmisser. Blandt andet havde den annonceret med støtte fra Amnesty International og den pro-palæstinensiske gruppe Palæstina Orientering.

Som talere var også annonceret tidligere rabbiner Bent Melchior, Lone Yalcinkaya, byrådsmedlem for Venstre i Gladsaxe, Karen West medlem af Libeal Alliance, Mikkel Ballegaard, formand for Konservativ Ungdom, »fredsaktivisten« Linda Herzberg, Max Meier fra Dansk Zionistforbund og Jaleh Tavakoli, talskvinde for Frit Iran.


Se mere om dette arrangement hos Modkraft

Zionistisk demonstration ramt af aflysninger

- End -