Fredsbevægelse
 

15. februar 2003
International aktionsdag

Christiansborg 15. februar

INGEN DANSK KRIGSDELTAGELSE!

Fotoreportage 3
Klik på billederne for at forstørre
Hvor ikke andet er anført er billederne fra STOP TERRORKRIGEN

PANORAMA
CHRISTANSBORG 15. FEBRUAR

(FRA RYTTERSTATUEN)
Foto: Mathias Vejerslev

Budskabet til politikerne ved Christiansborg var entydigt:
INGEN DANSK KRIGSDELTAGELSE!

Tusinder ventede allerede på at den ankom fra Holmens Kanal - og folk blev ved at strømme ind. FredsVagten ved Christiansborgvar der selvfølgelig, som altid, og hilste velkommen.

Da Anders Olesen gik på scenen som dirigent kunne han meddele, at den sidste del af demontrationen stadig var ved den britiske ambassade, flere kilometer væk!

STOP BUSH!
NEJ TIL OLIEKRIG!

Og folk blev bare ved og ved med at komme ind til kulden og halvskyggen på Slotspladsen for at forlælle, at krigen bliver uden os.

Et panoramabillede fra indmarchen, taget fra scenen, hvor folk stadig strømmer ind fra Holmens Kanal. Også bag scenen op mod Højbro Plads fyldtes med demonstranter:

Slotspladsen begynder at fyldes op, men demonstranterne stadig strømmer ind fra Holmens kanal
(th, baggrund)

Folk stod på begge sider af kanalen ...

Louise Vang Jensen, Antikrigsgruppen Christianshavns Gymnasium, repræsenterede den store bevægelse blandt de unge mod krigen, som har udviklet sig i den seneste tid - med dannelse af antikrigsgrupper på universiteter, læreanstalter og en række gymnasier som resultat. De mødte talstærkt frem ...

 

På grund af det overvældende deltagerantal, der gjorde det umuligt at samle demonstrationen ved den britiske ambassade, blev også de taler, som skulle have været holdt dér, henlagt til Christiansborg.

Fatih el-Abed, Dansk Palæstinensisk Venskabsforening understregede sammenhængen mellem en krig mod Irak og Israels aggression mod det palæstinensiske folk og rettede en stærk appel imod at Danmark blev deltager i denne dobbelte uretfærdighed.

Berlin - Paris - Bruxelles
Hvor er København?

En repræsentant for Iraks Kommunistiske Parti, Lisbeth Schmidt Jespersen (IS), Søren Søndergård (MF for Enhedslisten) og Annevig Schelde Ebbe, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed efterfulgte hinanden med gode argumenter mod den planlagte krig. Mange af argumenterne kunne også ses påen mangfoldighed af bannerfe og skilte ...

Panoramaer

Nogle budskaber ved ChristiansborgSe udtalelsen fra INGEN KRIG MOD IRAK
En hel verden sagde: Ikke i vores navn

PANORAMA
CHRISTANSBORG 15. FEBRUAR

(MOD RYTTERSTATUEN)
Foto: Mathias Vejerslev

Slut

Se også de øvrige fotoreportager:

Største demo nogensinde ved den amerikanske ambassade
Fotoreportage 1

Marchen den 15. februar:
INGEN KRIG I VORES NAVN

Fotoreportage 2

Grov politiløgn om deltagertallert

- End -