Fredsbevægelse
 

Lad Iraks folk leve!

Af Hind Al-Naimi Kjær

formand for Komiteen 'Lad Iraks folk leve'

Tale ved den amerikanske ambassade til demonstrationen 'Ingen krig mod Irak ' 26 oktober 2002


Da Præsident Bush i FN for godt en måned siden stillede højtråbende krav om at Irak skulle lade våbeninspektørerne komme tilbage uden betingelser, sagde det irakiske regime OK- JA.

Så gik der ikke mere end to dage før Præsident Bush kom ud og sagde VI tager ikke et JA for et JA.
Hvis det ikke var på en så frygtelig baggrund, så siger den nordamerikanske regering faktisk mange pinlige og komiske ting
Som da Romsfield med henvisning til Iraks påståede masseødelæggelsesvåben sagde: "Manglen på beviser, er ikke noget bevis på at de ikke er der." Jamen hans logik er jo rigtigt. Den mand er genial. Til gengæld er det en logik som er total langt ude , hvis man har ansvar og vil fører krig.

Det samme gælder beskyldningerne om Iraks forbindelse til Al Qaeda - Selv om alverdens efterretningstjenester har brugt mere end et år, så har de ikke fundet beviser.

Husker I anthrax-tilfældene? Selv om Bush var hurtig til at beskylde irakerne for at stå bag, - så viste det sig at være personer indenfor USA's grænser.

Det korte og det lange er, at Bush regeringen har bestemt sig for at der skal indsættes et USA venligt regime i Irak. Eller rettere sagt, at Irak skal besættes med 75.000 fremmede soldater i landet , på ubestemt tid.

Efterhånden har den amerikanske regering kommet med så mange udtalelser om krig mod Irak, at det ikke kan trækkes tilbage. Det er deres præstige der er på spil. Mange mange mennesker skal dø, - måske skal de tælles i millioner, fordi Bush regeringen og USA ellers vil lide præstige tab.

Der er selvfølgelig også andre grunde:

De kan ikke fortsætte med deres baser i Saudi Arabien. Det er wahabi område og helligt.

Får USA magt over Irak kan de bestemme over nabolandene : Syrien, Iran, Saudiarabien, Libanon, Palæstinenserne og meget mere

Olien trækker. Som Kisinger engang sagde: Olien er alt for vigtigt et råstof til at overlade til araberne… Der er milliarder og milliarder af $ i olie. Langt mere end nogen anden produktion.

Og med kombinationen af områdets militærstrategiske placering og olie, vil USA får magt på Rusland, Asien og Europa - jeg tror de er langsigtede i deres tankegang.

Til gengæld bliver det nok heller ikke let. Der står rigtig meget på spil.

Det kan godt være USA hurtigt kan smadre Irak. Iraks militær er ikke noget særligt. Der er måske mange soldater, men de har slet ikke den træning og udrustning som USA.

Og irakerne skal blive på landjorden mens USA har deres psykopatiske kujon bombefly 4 - 6 km over det som skal smadres og dræbes.

Hvis Irakerne vil kæmpe fra tag til tag og fra hus til hus så har USA selvfølgelig udstyr til det. Bagdad kan meget let blive et stort Jenin
( Vi må ikke kalde det massakre)

Til gengæld tror jeg ikke 75 eller 150.000 soldater på landjorden kan holde styr på området. Der vil komme noget helt andet og meget voldsommere end det vi kender som intifada i Palæstina. Der vil komme oprør efter oprør, modstandskamp efter modstandskamp - og der vil komme terrorisme på et helt andet plan end det vi har set indtil nu. Og ikke kun med irakere som bagmænd.

Med hensyn til landene rundt omkring Irak er det meget sansyndeligt at de vil gå i opløsning.
De er både højlydt truet af USA i denne tid, og de har befolkninger som er i bevægelse, både som modstandere af USA og deres egne regimer.

Hele området - hele nærøsten kan meget let sættes i brand.

Men tilbage til Irak.
I virkeligheden har Irak været underlagt aggressive krigsfjendtligheder fra USA og en række vestlige lande i mere end 12 år. Golfkrigen, krigen i 1991 som smadrede Irak har aldrig været stoppet. Den gik bare over i en anden fase. USA og England ha flere gange om ugen i de 11 år bombet uhæmmet i de såkaldte flyforbudtszoner, og i andre steder i Irak. Og ikke kun på militære installationer - mange gange også på civile mål.

Og så sanktionskrigen:

Sanktionerne som har kostet mere end 1 ½ mio. irakeres død

Da Golf "kampangen" var overstået var Irak lagt i ruiner. De vestlige landes bomardementer havde skabt miljøkatastrofe på olieområderne, på kemiske produktioner både militære og civile, og man havde anvendt forarmet uran i et omfang op mod 40 gange større end det som senere blev anvendt i Kosovo. Vandforsyning og stort set al infrastruktur var smadret.

Som om dette ikke skulle være nok blev Irak pålagt sanktioner for stort set al handel med udlandet - de strengeste og hårdest håndhævede sanktioner som er blevet pålagt et land nogensinde.
Sanktioner som forsagede underernæring, Sanktioner som forsagede epidemier af kolera og tyfus ( man kunne den gang slet ikke, og kan i dag stadig ikke få lov til at importerer tilstrækkelig udstyr og midler til vandrensning )

Sanktioner som gjorde medicin til en ekstrem mangelvare. Mange irakere er døde på grund af mangel på simpel medicin. Mange er døde fordi det ikke er muligt at få simple vitaminer feks. K- vitamin.

Undersøgelser fra UNICEF, Save the children (UK) med flere, har alle vist at børnedødeligheden er ekstrem. Mindst ½ million irakiske børn er døde på grund af sanktionerne. Der dør fortsat mere end 5000 børn under 5 år hver måned, på grund af sanktionerne.

Modsat andre steder i verden har der i Irak aldrig været foretaget en
international anerkendt videnskabelig undersøgelse der kan give os et fuldstændigt billede af konsekvenserne af Golfkrigen. Vi har f.eks. aldrig fået mulighed for at se konsekvenserne af de ekstremt store mængder af depleteret Uran som der blev bombet med i Irak.

WHO har aldrig fået lov til at lave gennemgribende undersøgelser. Hver gang har USA sat sig imod. Med de krigshandlinger som truer nu, vil USA og deres allierede dække over deres forbrydelser.

Her i år, i år 2002 har man indført nye, "smarte" sanktioner. Men selv disse nye sanktioner er designet til at ødelægge økonomien og gøre det umuligt at genopbygge landet.

Dette er ikke alene kriminelt imod den irakiske befolkning, men mod alle anerkendte internationale normer for menneskerettigheder og moralske værdier. Det er på høje tid at verdens ledere får nogle positive visioner om fred og udvikling i Irak. De har dem ikke selv - de skal komme fra befolkningerne.

Hjælp os med at stoppe krigen mod Irak!

- End -