Aktioner
 

1. maj 2002
Fra alle verdenshjørner:
"Stop Terrorkrigen!"

1. maj udtalelse fra
Stop Terrorkrigen -
et netværk for fred

1. maj i år står i skyggen af at en stor ulykke farer hen over vor klode - den såkaldte "krig imod terror", som USA og dets allierede lancerede i det forgangne år.
Bush og Co. ønsker at vi skal stirre os blinde på de 3.000 skæbner, der endte så brat i New York og Washington den 11. september sidste år - og ikke se de 35.000 børn, der døde samme dag verden over p.g.a. fattigdomsrelaterede sygdomme. Så mange dør der hver eneste dag. Så kan Bush og Co. fortsætte med at bekæmpe verdens fattige i stedet for at bekæmpe verdens fattigdom.

Stop den israelske krig imod palæstinenserne!

Sharons krig mod palæstinenserne og besættelsen af Palæstina er blevet støttet og opmuntret af USA. Den israelske statsterrorisme kaldes også 'krig mod terror'. Den israelske aggression må bringes til opgør øjeblikkelig.

Ingen militær aggression overfor Irak!

En ny fase i 'krigen imod terror' truer: militær aggression overfor Irak. USA - der har de største lagre af de mest destruktive våben menneskeheden nogensinde har kendt - vil indlede en ny storkrig mod Irak "for at forhindre det i at få masseødelæggelsesvåben". Op til halvanden million irakere er allerede døde som følge af de umenneskelige sanktioner - heraf mere end en halv million børn under fem.
En ny storkrig mod Irak vil være en ny forbrydelse mod det irakiske folk og mod alle verdens folk.

Fra Afghanistan til Filippinerne: Yankee, Go Home

Mindst 60 lande er blevet nævnt som mulige mål for Bush og Co.s terrorkrig. USA opbygger militærbaser over hele kloden i terrorbekæmpelsens navn: I Afghanistan, Centralasien, Kaukasus. I Andes-regionen og i Colombia. USA står bag et (mislykket) kup mod en folkevalgt præsident i Venezuela. I den gamle koloni Filippinerne vender amerikanske soldater tilbage i tusindvis under samme påskud …

Derfor lyder det 1. maj fra Afghanistan til Filippinerne, fra Colombia til Mellemøsten, fra New York til København:

Stop USA's krig! Yankee - Go Home!

Se også
Til regering og folketing