Nej til dansk krigsdeltagelse
 

Demonstration på Christiansborg slotsplads
Fredag 30. august 2013 kl. 16


Nej til krig mod Syrien!
Nej til dansk krigsdeltagelse!


Indkaldere er Valby og Sydvest mod krig, Nej til krig, Fredsvagten ved Christiansborg, Hvidovre for fred, Stop terrorkrigen og Fredsministerium.dk

Jakob Lausch Krogh taler for Nej til krig
Chr. Juul taler for Enhedslisten
Anders Olesen taler for Byg- Jord- og miljøarbejdernes fagforening, BJMF 3f
Gerd Berlev taler for Valby og Sydvest mod krig

Musik Arne Würgler. 

Verdens mest krigsgale nationer – USA, NATO, Frankrig, Storbritannien, Tyrkiet, Israel og Danmark – nærmer sig et militært angreb på Syrien. Den danske statsminister bakker op om en USA-ledet krig, med eller uden FN-mandat. Og dette sker på trods af regeringsgrundlagets løfter, om ikke at gå i krig uden.

Målet er at sikre en pro-vestlig regering som et led i en plan for kontrol over Mellemøsten. Forhandlingsløsninger har været foreslået, men ikke udnyttet. I stedet vælger man krigens vej.

Gennem flere år har man støttet konflikten i Syrien med penge, våben og træning, men dette har udelukkende ført til kaos og ødelæggelser i endnu et land.

FN's sikkerhedsråd har hidtil blokeret for et militært angreb og nu satser man på at gå udenom FN under dække af 'fund af kemiske våben'.

Der er ingen beviser for hvem der måtte have anvendt kemiske våben eller hvem der har skudt på FN-inspektørerne.

USA hævder at deres 'røde linje' (brug af kemiske våben) er overtrådt. De afventer ikke engang våbeninspektørernes resultater, men er gået direkte til forberedelsen af et angreb.

Spørger man sig selv, hvem der profiterer på et giftgasangreb på nuværende tidspunkt er svaret entydigt den USA-ledte koalition, der ønsker krigen.

Vi mindes optakten til krigen mod Irak, der også blev startet med en påstand om tilstedeværelsen af masseødelæggelsesvåben. Noget der siden viste sig at være en løgn.

Et angreb på Syrien vil kun forøge den syriske befolknings lidelser og sætte verden i brand.

STOP AL INDBLANDING I SYRIEN, OGSÅ STØTTEN TIL 'OPRØRERNE'!

NEJ TIL DANSK KRIGSDELTAGELSE!

Demonstrationen støttes af Valby og Sydvest mod krig, Hvidovre for fred, Fredsvagten ved Christiansborg, Stop terrorkrigen, Fredsministerium.dk

- End -